Spierontspanners

Spierontspanners

In het gelaat kunnen bepaalde mimiekspieren voor expressierimpels zorgen.

Door het injecteren van een spierontspanner kan de spieractiviteit lokaal en tijdelijk verminderd worden waardoor de overliggende huid tot rust komt en rimpels vervagen of verdwijnen.

Naast het behandelen van mimiekrimpels kunnen spierontspanners ook ingezet worden voor de behandeling van overmatig zweten, spierspanningshoofdpijn en migraine.

Hoe werkt de behandeling?

Een spierontspanner is een eiwit dat geproduceerd wordt door de Clostridium botulinum bacterie en wordt met een zeer fijn naaldje geïnjecteerd ter hoogte van de spier. Het blokkeert de signaaloverdracht tussen het zenuwuiteinde en de lokale spiervezels waardoor dat stukje van de spier ontspant en niet meer kan samentrekken.

✓ Voorhoofdrimpels

✓ fronsrimpels

✓ kraaienpootjes

✓ Neusrimpels (bunnylines)

✓ Tandvleeslach (gummysmile)

✓ Correctie halsspieren

✓ Overmatig zweten (oksels, handen, voetzolen)

✓ Spierspanningshoofdpijn

✓ Migraine

✓ Knarsetanden

Het resultaat van de behandeling is niet blijvend. Na drie tot zes maanden is de behandeling uitgewerkt en krijgt de spier zijn kracht terug. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om de eerste behandelingen om de drie maanden te herhalen, wanneer de spierkracht nog niet volledig teruggekeerd is. Op deze manier zal het effect van de behandeling steeds langer aanhouden.
Een consult voor deze behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten.
Vlak na de behandeling kan de huid lichtjes rood zijn of gezwollen. Af en toe verschijnt er een klein blauw plekje. Deze milde verschijnselen verdwijnen over het algemeen snel. Het effect van de behandeling wordt geleidelijk aan zichtbaar. Na 3-5 dagen zijn de eerste resultaten al zichtbaar en na 14 dagen is de werking optimaal.
  1. Zone vanaf €120

  2. Zones vanaf €220

  3. Zones vanaf €320

Na de behandeling is het belangrijk om de behandelde zone enkele uren te laten rusten en er niet aan te wrijven, krabben of vegen. Hevig zweten en warmte (bv. stoombad, sauna, zonnebank) of sporten moet worden vermeden gedurende 24u na de behandeling.